home
gites
zwembad
foto's
gastenboek
beschikbaarheid
    prijzen
 wandelarrangement
links
huis aan zee
         
   reserveren
 wielersport
   
           
 weekje werken?
   

Activiteiten

Voor een groep vanaf 6 personen organiseren wij een wandelweek op een door u gewenste datum... Het is ook altijd mogelijk om een individueel wandelarrangement voor een week te boeken!

 

 

Wandelen

'Le Troubadour' ligt aan de 'Sentier Piemont', een van de vele pelgrimsroutes over de Pyreneeën.
Boule d'Amont ligt ook dichtbij de kruising van de GR10 en de GR36.

Vanuit 'Le Troubadour' zijn wel 5 verschillende dagwandeltochten te maken, o.a. naar het schitterende Romaanse klooster 'de Prieuré de Serrabonne', Roc Rouge of het bergdorp Glorianes.
Ook is het mogelijk de Canigou (2.784 m) te beklimmen.
Bij voldoende deelname gidsen wij een dagtocht.
Daarnaast hebben we voor het wandelarrangement een aantal wandelmappen gemaakt. De te lopen routes zijn gedetailleerd beschreven en makkelijk te volgen.

Wij organiseren ook wandelweken, en begeleiden graag groepen die hun eigen activiteiten willen organiseren...

 


 

  Fietsen en wielerroutes vanuit 'Le Troubadour'

De Mediterrane Pyreneeën zijn sportief en landschappelijk gezien minstens zo interessant als de vaker bezochte Alpen. Bovendien is het wielerseizoen door de zuidelijke en Mediterrane ligging veel langer en kennen de vele D- wegen weinig autoverkeer . De afstand naar Le Troubadour is vanuit Nederland binnen 14 uur te rijden. Vanuit België ben je nog sneller. Wij hebben de ervaring dat wielergroepen die 's ochtends redelijk vroeg vertrekken, 's avonds ruim op tijd zijn voor het diner, en zelfs vaak nog even een plons in het zwembad wagen.
'Le TROUBADOUR', gelegen op de grens van het Canigou-massief en de Roussillon, biedt een uitdagende omgeving voor de ervaren fietser (zie foto's). In de eerste plaats komt dat door de grote verscheidenheid van routes en de pracht van het natuurschoon, met schitterende, steeds wisselende uitzichten. In de tweede plaats heeft de lokale bevolking over het algemeen veel respect voor fietsers, dat maakt het rijden een stuk aangenamer als je menige col moet beklimmen.
Voor wielerclubs, toerfietsverenigingen, bergklimmers en andere pedaalridders is het interessant om ook eens te fietsen waar de deelnemers aan de Tour de France trainen.
In 'Le Troubadour' vind je informatiemateriaal over een flink aantal zeer afwisselende tochten, allemaal vanuit Boule d'Amont te rijden. Je kunt kiezen uit tochten die de hele dag vergen of die in een paar uur gereden kunnen worden. Onderweg geniet je van de ongereptheid van de natuur, de Mediterrane flora en fauna en zie je afgelegen Romaanse kapelletjes en Middeleeuwse dorpen.
Je rijdt routes door woeste kloven en langs granieten bergkammen, waar de roofvogels hoog in de lucht rondcirkelen. Terwijl je klimt en daalt geniet je van de magnifieke panorama's die de inspanning belonen. Ook een dagje Middellandse Zee over rustige kleine asfaltwegen behoort tot de mogelijkheden. De afdaling biedt een schitterend uitzicht, met de telkens opduikende Middellandse Zee in de verte.
Je kunt ook nog enkele tochten over de relatieve vlakte van de Roussillon rijden, over stille weggetjes, door glooiende wijngaarden en niet te vergeten langs caves waar je de wijn ook zelf kunt proeven.
Na het afzien en de geleverde prestatie wacht in de tuin van 'Le Troubadour' het zwembad om de spieren weer te ontspannen. In de keuken wordt gezorgd voor gezond, lekker en ruim voldoende eten voor de duursporter.
Je sportkleding kan je laten wassen. Er is een veilige stalling voor de fiets en je kunt onze kleine werkplaats gebruiken indien nodig.
Ook in groepsverband zijn fietsers graag geziene gasten in 'Le Troubadour'.

De mannen uit Axel van Wielerclub TC Avanti weten ons vrijwel ieder jaar te vinden. Hier hun verslag van een wielerweek bij ons!

Is dit een leuk uitstapje voor een wielerclub in jouw omgeving? Stuur ons naam en emailadres en wij sturen informatie.
Tijdens een verblijf in 'Le Troubadour' kan je zelf bepalen hoe je je vakantie invult. We heten je van harte welkom, evenals niet fietsende partners.

   
 
 

Buitensport

Voor gasten met belangstelling voor canyoning, rafting, etc., kunnen we een dagactiviteit boeken met een gecertificeerde Nederlandstalige gids.
Voor liefhebbers van de paardensport kunnen we een hele of een halve-dag arrangement regelen bij een manege.

 

home
terug naar boven
contact
beschikbaarheid

Canigou 2014 Sentier Littoral Crete Barbet 2014

                                  Wandelweek
Individueel Wandelarrangement in de Pyrenées-Orientales:
....... waar Pyreneeën en Middellandse Zee elkaar ontmoeten!

Wanneer: vanaf 10 april tot ongeveer 1 oktober.
Verblijf in een gite, in juli en augustus is het ook mogelijk om in een gastenkamer in 'Le Troubadour' te verblijven.

Beginpunt: Boule d'Amont, een klein bergdorp 35 km. van Perpignan en de Middellandse Zee.
U verblijft in een zelfstandige 2-persoons of evt. 4-persoons gite, met eigen badkamer. In juli en augustus kunt u ook kiezen voor verblijf in in het natuurstenen huis 'Le Troubadour' in een 2-persoons gastenkamer met gemeenschappelijke badkamers.

Omgeving:
Boule d'Amont ligt op 425 meter hoogte aan een snelstromend riviertje, in vrij ruig en ongerept berglandschap. Bij 'Le Troubadour' is een grote, zonnige tuin met schitterend uitzicht en een zwembad. De hoogste berg in de directe omgeving is de Canigou, met 2.784 meter. De wandelmogelijkheden zijn zeer divers, en de omgeving is ook in het hoogseizoen opvallend rustig.

Individuele arrangementen
U kunt kiezen voor een 8-daags (7 nachten), of in juli en augustus tevens voor een 5-daags (4 nachten) wandelarrangement.
Gedurende deze dagen loopt u op eigen gelegenheid, met een Nederlandse routebeschrijving en gedetailleerde kaarten. Wij informeren u over de actuele weersverwachting.
U heeft zelf de keuze uit de aangeboden bergwandelingen, die in volgorde van zwaarte en duur zijn opgebouwd. De tochten zijn gevarieerd en voeren door ongerept berglandschap.
De hoogteverschillen per dag kunnen tussen de 400 - 1000 meter variëren.

Na de tocht kunt u uitrusten in de tuin en afkoelen in het zwembad, en 's avonds kunt u aanschuiven voor een heerlijke 3-gangen maaltijd inclusief wijn.
Vindt u het prettig om een rustdag in te lassen? Behalve een dagje luieren bij het zwembad, kunt u Katharenburchten bezoeken, of een dagje naar Spanje, het museum van Dali bezoeken, wijnen proeven in de omgeving, Romaanse kerken en kloosters bezoeken, enz. Wij kennen de streek goed. U kunt altijd voor informatie en advies bij ons terecht.

Les Orgues de Ille sur Tet Serrabonne wandeling Iris Romaanse kunst Pyreneeen

 

Voorbeeld van een 8-daags arrangement: Alle rondwandelingen starten in Boule d'Amont.

Dag 1: Ontvangst in Boule d'Amont vanaf 15.00 uur. U kunt alvast de spieren losmaken in het zwembad, zonnen en genieten van het uitzicht. Om 20.00 uur 3-gangen diner (15,- euro p/p.)

Dag 2: Rondwandeling (2,5 uur) door geurende 'garrigue' en eikenbos naar Mas Arsus & Can Domingo, aan de voet van de bergkam. Uitzichten op Mt. Canigou en, naar het noorden, de Pic du Bugarach.

Dag 3: Rondwandeling (+/- 4 uur) naar de top van de Mont Helena en door naar de Chapelle St. Marc. Met geweldige uitzichten over de vlakte van de Roussillon door geurende tijmvelden naar de middeleeuwse Chapelle St. Marc en Nostra Senyora del Coll.

Dag 4 : Rondwandeling (4,5 uur) naar de Romaanse bedevaartskapel van La Trinité, klim naar de ruïnes van een burcht. Hier hebben we naar het oosten uitzicht op de Middellandse Zee, naar het noorden de Katharenburcht Queribus. Op de Col de Fourtou steken we over en dalen af langs de overzijde met zicht op de Canigou.

Dag 5: Rustdag

Dag 6: Rondwandeling (+ 7 uur) door kastanjebos naar de 12e-eeuwse Prieuré de Serrabonne en dan een stevige klim door naar Roc Rouge (1.094m) en de oude Moorse ijsgrot, langs een neolithische offerplaats en middeleeuwse ijzermijnen, over de bergkam met schitterende vergezichten naar de Col des Arcs en terug naar Boule d'Amont.

Dag 7: Rondwandeling (5 uur) door de vallei van de rivier de Boules naar het hoger gelegen dorp La Bastide. Dit dorp met zijn krachtige bron was vroeger uitvalsbasis naar de ijzermijnen aan de oostkant van het Canigou Massif.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt, en eventueel een laatste plons in het zwembad.


N.B. Voor geoefende bergwandelaars, zijn twee aansluitende tochten evt. te vervangen door een tweedaagse trektocht over 'het dak van de wereld' en de Pic du Canigou (2.784 m), met overnachting in een 'refuge' van de Franse bergsportfederatie.

Prijzen individuele wandelweek, per persoon

Gedeelde 2-pers.kamer in Le Troubadour, incl. Ontbijt

€ 197.50

*2-pers. gite ‘Le Ménestrel 1’ 

€ 232.50

(€ 245.00 in juli & aug.)

*2-pers. gite ‘Le Ménestrel 2’

€ 207.50
(€ 232.50 in juli & aug.)

*4-pers. Gite, met 2 tweepersoons kamers op aanvraag  

* kort wandelarrangement op basis van 4 nachten in 2-pers.kamer

€ 120.00

Inbegrepen:
● 
  7 overnachtingen
  Gebruik kaartmateriaal met de ingetekende routes, Nederlandstalige wandelbeschrijvingen en/of downloaden op GPS
   Briefing voor iedere wandeling met aandachtspunten en geschiedenis van de regio/route en  bezienswaardigheden
   Weerbericht speciaal toegesneden op de bergen.
   Voor groepen van 6 personen of meer verzorgen wij 2 gegidste dagtochten

*In Le Ménestrel, aankomst en vertrek op zondagen
*Ontbijt is niet inbegrepen bij verblijf in de gites, je hebt daar een eigen keuken.    
Het minimum aantal deelnemers voor de wandelingen met gids is 6 personen.
Wij kunnen desgewenst bemiddelen bij carpoolen, maar ook alternatieve aanreistips geven.

Extra mogelijk:

3-gangendiner

€15,- per persoon /€105,- voor 7x

Lunchpakket

€7,50

Transfer vanuit Perpignan

€25,- p.p., minimaal 2 personen

Wil je meer weten, contact opnemen of reserveren? Stuur ons dan een email !

Naar boven